Skip to content

Bier met stijl

Het verhaal achter Barbier

Luc Weemaes, de oprichter van Barbier, brouwt sinds 1986 zijn eigen bier. Het begon op zijn 18e als een soort lolletje.

Hij werd lid van een bier- en wijnmakergilde Ambrasserie te Clinge. Misschien begon de liefde voor bier eigenlijk al eerder. Hij verzamelde namelijk als jonge jongen al bierglazen en aanverwante artikelen.

De hobby groeide uit tot een ware verzameling van zo’n 1250 bierglazen in alle soorten en maten. Uiteraard was hij toen ook lid van de BAV (bierartikelenverzamelaars). Deze hobby werd beëindigd, maar het bierbrouwen bleef.

Ergens in de jaren 90 volgde hij een opleiding tot bierkeurmeester waarna hij bierkeurmeester werd. En in diezelfde periode haalde hij zijn opleiding cafébedrijf. Met dit laatste heeft hij nooit iets beroepsmatig gedaan, maar wie weet… De optelsom van jaren hobby brouwen en bierkeurmeesterschap zorgde ervoor dat zijn bieren steeds beter en beter werden. Het bleef altijd een hobby waarvan het resultaat binnenshuis geconsumeerd werd. Tot hij in 2016 bedacht dat het tijd werd om een grote publiek te laten genieten van zijn bieren.

Barbier® werd een feit. Barbier®, bier met stijl. Barbier is een stijlvol bier dat overal gedronken kan worden. De naam verraadt waar de voorliefde van consumeren naar toe gaat, de barbier. Bij een bezoek aan de barbier is het gewoonlijk om een biertje te drinken. Barbier is bier met stijl. Een stijl gebaseerd op de bezoeker en op elementen van de barbierszaak

Barbier kent verschillende soorten. Standaard zijn er 4 soorten: Barbier Irish Stout 4,5%, Barbier BLND 4,8%, Barbier Tarwe Tripel 7,6% en Barbier Amber 8,9%. Ook is er wisselende special, in 2023 is dat Barbier Drieëntwintig. Eerdere specials waren: Barbier Zilt en Barbier Vlierbes.

Barbier is behalve bij diverse Barbershops ook verkrijgbaar in de horeca, de slijterij en via de website. Want het zou te absurd zijn dat mannen met een baard het alleenrecht zouden hebben dit mooie exclusieve bier te kunnen drinken. Forget it men!